#dotnet #dotnetcore #java

#microservices #docker #swagger

#jenkins #automatedtesting

Webalkalmazások fejlesztése

#html5 #css #asp.net #php #typescript #node.js

#android #ios #xamarin

#mysql #mssql #mongodb

#audit #security

#agile #scrum #kanban

Egyedi szoftverek fejlesztése során mindig partnereink igényeire összpontosítunk. A .Net és a platformfüggetlenséget biztosató .Net Core keretrendszerek gyors fejlesztést tesznek lehetővé a hibalehetőségek minimalizálása mellett.

A Java az egyik legnépszerűbb programozási nyelv világszinten, amely alkalmas arra, hogy biztonságos és modern üzleti szoftvereket tudjunk létrehozni rugalmas architektúrával.

Egy jól tervezett architektúra költséghatékonyabbá teszi és meggyorsítja a bevezetést, valamint biztosítja a szoftver megbízhatóságát, karbantarthatóságát. Ebben a jó API-kialakítás is fontos szerepet játszik, amelyet a Swagger használatával tudunk biztosítani.

A microservice architektúra legnagyobb előnye, hogy  különböző komponensek egymástól függetlenül publikálhatóak, frissíthetőek.  A Docker operációs rendszer szintű virtualizációt végez, amellyel gyors, moduláris és skálázható megoldások születnek.

A DevOps szolgáltatások bevezetésével biztonságos és skálázható megoldások születnek. Növekszik hatékonyság, több idő jut a fejlesztésre, ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg vállalatod számára.  Ahhoz, hogy a hatékony Devops kultúra megvalósulhasson elengedhetetlen a megfelelő technológiák kiválasztása, melyhez konzultációk, workshopok során adunk segítséget.

A Jenkins például folyamatos integrációt teszi lehetővé, emellett üzleti automatizációra is remekül alkalmazható. Az automatizált tesztelés bevezetésével pedig a sebesség, a hatékonyság és a minőség optimalizálására nyílik lehetőség.

Az internetes böngészőben használható webalkalkalmazások népszerűsége a könnyű kezelhetőségüknek köszönhető, ugyanis azokhoz bárki hozzáférhet lokációtól függetlenül, kiegészítő program telepítése nélkül. Dinamikus weboldalakat készítünk HTML5 és CSS segítségével, és mindig a felmerült igényeket és célokat szem előtt tartva választjuk ki az alkalmazott technológiákat. A PHP és az ASP.NET mellett szerteágazó tapasztalattal rendelkezünk a Node.JS környezettel, amely  a gyors és hatékony JavaScript fejlesztést és a könnyű prototypingot teszi lehetővé, valamint az objektumorientált TypeScript programozási nyelvvel, amely statikusan típusos, így rendkívül biztonságos.

A mobilalkalmazások népszerűsége többek között annak köszönhető, hogy azokat nem korlátozzák a böngészők adta lehetőségek és offline is használhatók. A több interaktív lehetőség és a gyorsabb használat miatt jobb felhasználói élményt képesek nyújtani, mint a mobil böngészők által kiszolgált oldalak.

A natív alkalmazásokkal ellentétben (amelyek platform specifikus programnyelven íródnak), a cross-platform fejlesztéssel jelentősen alacsonyabb költségekkel és rövidebb fejlesztési idővel számolhatunk. A Xamarin használatával lehetővé válik, hogy egyetlen fordítsuk le az üzleti logikát egyetlen, mégis minden platformon a natív appokhoz hasonlól egyedi teljesítményt, megjelenést és érzetet keltsenek a kész applikációk.

Rendszeradminisztrációval és rendszerintegrációval is foglalkozunk, amelynek keretében sor kerülhet informatikai rendszerek hardver és szoftver igényének tervezésére, szállítására, integrálására és felügyeletére. Felhőalapú rendszerekkel és Linux-szoftverkörnyezettel dolgozunk.

Adatbázis tervezési szolgáltatásunkkal támogatni tudjuk partnereinket  abban, hogy növeljék hatékonyságukat és egyúttal folyamataikat is fejleszthessék. A cél méretének, üzleti céljainak megfelelően, partnereinkkel közösen választjuk ki a számukra legelőnyösebb megoldást.

A MySQL a legnépszerűbb nyílt forráskódú adatbázis-kezelő rendszer, amely rugalmas és költséghatékony. A Microsoft SQL szervert választották ugyanakkor a legbiztonságosabb adatbázisnak az elmúlt néhány évben. A MongoDB-t kifejezetten a nagy teljesítmény, magas rendelkezésre állás és könnyű skálázhatóság érdekében fejlesztettek ki.

A biztonságra alapkövetelményként tekintünk a teljes fejlesztési folyamat során. Amellett, hogy magas biztonságú szoftvereket építünk a gyors és hatékony rendszervédelem érdekében, biztonsági dokumentációkat írunk, tesztelünk, biztonsági auditot készítünk megrendelőink számára.

Az agilis szoftverfejlesztés során folyamatosan kísérletezünk, tapasztalunk (és hibázunk is), és a tanulságok levonásával tudunk minél jobban alkalmazkodni a változó körülményekhez. Agilis szemlélettel dolgozunk minden projektünk során, az adott feladathoz jobban illeszkedő Scrum vagy Kanban módszert használjuk. A Scrum keretrendszer összetett problémák megoldására alkalmas, melynek során az ügyfelek igényeinek gyors változására tudunk reagálni. A Kanban rendszer ennél jóval egyszerűbb, de a korlátai is nagyobbak, így a két megközelítést általában vegyesen alkalmazzuk.